tips administratie uitbesteden

Tips bij het uitbesteden van je administratie

Je hoofd loopt over van het werk, en dat komt niet alleen door jouw eigen werk, maar vooral ook door de bergen administratie dat het met zich mee brengt. Daarnaast zijn je cijfers heel positief en zie je een dergelijke groei in jouw bedrijf. Of wellicht ben je net begonnen als ondernemer en wil je de focus niet verliezen. Beiden zijn redenen om er voor te kiezen de administratie uit te besteden.

De beslissing is genomen en je begint vol enthousiasme aan je zoektocht naar een geschikt administratiekantoor op Google. Je typt in: “administratie <regio>” en ziet maar liefs 1.580.000 resultaten naar boven komen. Wat nu? Waar moet je rekening mee houden? Hoe maak je nu de juiste keuze?

Welke factoren zijn belangrijk?

Onderstaande factoren hebben alvast voor je in de juiste volgorde gezet en kun je als trechter gebruiken.

Klanten/branches

Veel administratiekantoren hebben een specifieke branche waar ze zich op richten. Op de website kun je dit al snel achterhalen. Staan er bijvoorbeeld veel reviews van veel zzp’er en ben jij een mkb onderneming in de telecombranche? Dan is dit kantoor wellicht niet geschikt voor jou.

Prijs

Heb je een top 10 gemaakt met kantoren die affiniteit hebben met jouw branche? Dan kun je nu de prijzen in kaart brengen. Er zijn kantoren die hun prijzen presenteren op hun website, maar je kunt ook een offerte aanvragen. Let er dan wel op dat hetgeen wat ze aanbieden qua werkzaamheden met elkaar overeenkomt.

Kwaliteit

Van diezelfde top 10 schets je een beeld over de kwaliteit. Dit kun je doen aan de hand van de uitstraling, het aanbod maar ook ervaring.

Ervaring

De ervaring kun je vaak achterhalen op de website of een onafhankelijke vergelijkingswebsite. Klanten laten dan een review achter en vertellen over hun ervaring met het desbetreffende kantoor.

Service

Biedt het kantoor extra service aan? Is het goed bereikbaar? Waag eens een belletje en kijk hoelang het duurt totdat je antwoord krijgt op je vraag. Of stuur een e-mail en wacht af hoelang het duurt voordat ze reageren. Dat zegt vaak al genoeg over de bereikbaarheid.

Schrijf nu in voor de nieuwsbrief van Aavoid

Wil je op de hoogte blijven van Aavoid? Schrijf dan nu in voor de nieuwsbrief en ontvang iedere maand per mail de laatste updates, maar ook nuttige tips en leuke weetjes.