administratie uitbesteden als ondernemer

Administratie uitbesteden als ondernemer

Als ondernemer is administratie in veel gevallen prima zelf bij te houden. Maar je kunt het ook prima uitbesteden. Naarmate je groeit zul je steeds meer naar opties kijken, die je als ondernemer op weg kunnen helpen. Waar je in het begin gaat kijken of je je btw aangifte kan uitbesteden, of je zzp boekhouding op kan structureren, zul je mee moeten groeien met je bedrijf op administratief vlak.

Er zijn verschillende overwegingen om te maken bij de keuze voor uitbesteden van administratie. Welke onderdeel van je administratie wil je uitbesteden? wil je volledige inzage? hoeveel budget is er voor aanwezig?. Als deze vragen moet je beantwoorden wil je een keuze maken. Daarna ga je kijken welke opties er allemaal zijn.

Online boekhouding

Ben je een ondernemer die vooral vertrouwd op het gemak van het internet zijn er al verschillende administratiekantoren en programma’s die puur online werken. Zeker qua prijs ben je vaak beter af, al ben je qua advies vaker beperkt. Zoek je een partner waarmee je een lange termijn samenwerking zoekt, waarbij je regelmatig advies zoekt, overleg.nodig hebt of een adviseur die je op financieel gebied kan bijstaan, kun je beter verder kijken.

Ben je echt op zoek naar de basis, zijn er echt verschillende online opties die interessant zijn voor voornamelijk de starter, freelancer, zzp’er, bijvoorbeeld:

  • Offerte.nl
  • e-Boekhouding.nl
  • DigiBTW

Uitbesteden aan een administratiekantoor

Wil je liever persoonlijk contact en een gezicht bij de persoon die jouw financiële gegevens beheert? Dan is het verstandig om een administratiekantoor in de regio te zoeken. Elk administratiekantoor heeft vaak zijn eigen expertise of doelgroep, dus bekijk vooraf wat je nodig hebt en in welke branche je boekhouder zich op richt.

Je wilt niet elk jaar van boekhouder veranderen, dus zoek iemand waarbij je een lange termijn relatie kan opbouwen en ook kan meegroeien met jouw bedrijf. Afhankelijk van jouw wensen hoeft een boekhouder niet duur te zijn en kun je vaak in goed overleg bepalen hoe je de samenwerken wilt aangaan. Tussentijds hierin afwijken is dan ook geen probleem.

Voordelen van uitbesteden

Het grootste voordeel van het uitbesteden van je administratie is dat je er veel minder omkijken naar hebt. Je hoeft niet te letten op alle regels, wetten en andere administratieve zaken. Als ondernemer wil je je tijd het liefst besteden aan waar je echt goed in bent.

Zoek altijd wel een partner met de expertise die jij nodig hebt. Een administratiekantoor waar je op lange termijn kan bouwen en je inzichtelijk maakt in de financiën en mogelijkheden van jouw bedrijf.

Nadelen van het uitbesteden

Je kunt er voor kiezen om je administratie niet uit te besteden, maar het zelf te doen. Het voordeel hiervan is dat je inzicht hebt in je actuele administratie, iets wat minder het geval is wanneer je het hebt uitbesteed. Hou je zelf je administratie bij, dan heb je snel inzicht in de gemaakte kosten, de financiële status van je onderneming en een overzicht van je debiteuren en crediteuren.

Wat heb jij nodig?

Uiteindelijk is de grootste afweging die je moet maken als je twijfelt of je je administratie gaat uitbesteden of dat je de boekhouding toch zelf doet en of je extra moeite wil doen. Heb je hulp nodig bij je administratie en wil je weten wat een administratiekantoor allemaal voor je kan betekenen, neem dan gerust contact met ons op.

Schrijf nu in voor de nieuwsbrief van Aavoid

Wil je op de hoogte blijven van Aavoid? Schrijf dan nu in voor de nieuwsbrief en ontvang iedere maand per mail de laatste updates, maar ook nuttige tips en leuke weetjes.