Geld verdienen als ZZPer

Het is vaak een grote stap om voor jezelf te beginnen. Toch als je eenmaal de stap hebt gezet wil je er ook helemaal voor gaan. Het is dan belangrijk zo nu en dan informatie te lezen, wat je weer verder kan helpen. Zeker als ondernemer is het belangrijk om regelmatig jezelf van advies te blijven voorzien. Zo blijf je goed up to date. Als je eenmaal bent begonnen is het belangrijk enkele duidelijke doelen en vragen te stellen. Dit kan een leidraad zijn als ondernemer.

 1. Wat wil je bereiken met je bedrijf?
 2. Wat zijn je (maandelijkse) kosten?
 3. Welk type zelfstandig ondernemer ben jij?
 4. Last but not least: Blijf in jezelf investeren!

In ons uitgebreide artikel over geld verdienen als zzp’er worden deze vragen wat uitgebreider uiteengezet en beantwoordt. Als je al antwoord hebt op deze vragen ben je al op de goede weg. Het geeft een stukje rust om te weten waar je vandaan komt, wie je bent en waar je heen wilt als ondernemer. Zo wordt je minder snel afgeleid. Ben je er nog niet helemaal uit, is het altijd een goed idee om expertise te zoeken, die je hier aan handje bij kan helpen.

Geld besparen als ondernemer

Zzp’er zijn brengt vele voordelen met zich mee. Je hebt geen baas, maar bent je eigen baas. Niemand dus die je vertelt hoe laat je op je werk moet zijn en wanneer. Maar ook niemand die je helpt met je financiën. Dat moet je toch ook echt zelf doen. No worries, wij hebben onderzoek gaan naar de 6 beste tips om geld te besparen voor zzp’ers.

 1. Herzie je energie contract
 2. Je privé auto zakelijk gebruiken
 3. Vergelijk verzekeringen
 4. Doe zelf je boekhouding, of juist niet
 5. Een jaarrekening is niet verplicht
 6. Besparen op je werkplek

Met deze tips kom je zeker als zzp’er al een heel eind. Lees ons blog, waarin deze tips wat meer worden uitgelegd.

Welke valkuilen zijn er als ondernemer?

Het starten van een onderneming gaat vaak niet zonder slag of stoot en kent vele valkuilen. Gelukkig zijn deze valkuilen te voorzien en kun je je hier goed op voorbereiden zodat jij niet ten onder gaat hierin. Wist je dat zo’n 60% van de startende ondernemingen niet langer dan 5 jaar overleven? Enkele valkuilen zijn onder andere?

 1. Te hoge verwachtingen hebben
 2. Te kleine buffer
 3. Van uitstel komt afstel
 4. Slordige administratie

Deze valkuilen worden in dit blog wat meer uiteengezet. Als je ervoor kunt zorgen dat je deze valkuilen kunt ontwijken ben je goed op weg als ondernemer. Als zzp’er is het belangrijk je bewust te zijn van deze zaken, of het nou besparingen, valkuilen of het stellen van je doelen als ondernemer zijn.

Schrijf nu in voor de nieuwsbrief van Aavoid

Wil je op de hoogte blijven van Aavoid? Schrijf dan nu in voor de nieuwsbrief en ontvang iedere maand per mail de laatste updates, maar ook nuttige tips en leuke weetjes.