6 tips bespraren zzp

6 tips om geld te besparen als zzp’er

Zzp’er zijn brengt vele voordelen met zich mee. Je hebt geen baas, maar bent je eigen baas. Niemand dus die je vertelt hoe laat je op je werk moet zijn en wanneer. Maar ook niemand die je helpt met je financiën. Dat moet je toch ook echt zelf doen. No worries, wij hebben onderzoek gaan naar de 6 beste tips om geld te besparen voor zzp’ers.

Tip 1: Herzie je energie contract

Er zijn talloze energie vergelijkingswebsites te vinden, ook voor de zakelijke markt. Er wordt geadviseerd om zeker ieder jaar over te stappen naar een andere energie aanbieder. Bekijk eens wanneer jouw contract afloopt en ga op zoek naar het beste aanbod voor jouw bedrijf. Vervang alle energieverspillende spullen door energiebesparende. Kijk bijvoorbeeld of je alle halogeenlampen kunt vervangen door LED.

Tip 2. Je privé auto zakelijk gebruiken

Gebruik je je privé auto ook voor zakelijke doeleinden? Dan zijn er diverse kosten waarop je kunt besparen. Je mag bijvoorbeeld 0,19 cent per zakelijk gereden kilometer als kosten opvoeren. Dat scheelt weer op de inkomstenbelasting. Een deel van de btw op onderhoud en brandstof is ook aftrekbaar. Doe je het juist andersom en rijd je privé met je zakelijke auto, dan zijn er ook er ook regels om hier optimaal gebruik van te maken.

Tip 3. Vergelijk verzekeringen

Als zzp’er is het belangrijk om een arbeidsongeschiktheidsverzekering te hebben, al zijn deze vaak erg duur. Gelukkig zijn de voorwaarden de afgelopen jaren veranderd en zijn je kosten hierin mogelijk omlaag gegaan. Neem even contact op met een assurantiekantoor om te kijken of je hier nog op kunt besparen.

Tip 4. Doe zelf je boekhouding, of juist niet

De boekhouding bijhouden is een tijdrovende taak en als je die tijd hebt is het zeker de moeite waard om te overwegen dit zelfstandig te doen. Maar heb je al weinig tijd en heb je teveel werk voor je planning? Dan doe je er juist beter aan dit uit te besteden, zodat jij je eigen werk optimaal kunt uitvoeren.

Tip 5. Een jaarrekening is niet verplicht

Je bent niet verplicht om een jaarrekening op te laten maken. Het maken van een jaarrekening kan een duur geintje worden. Mocht je een hypotheek willen afsluiten of een andere lening, dan heb je deze wel nodig. Houd dat even in de gaten.

Tip 6. Besparen op je werkplek

Heb je een beroep dat je thuis kunt uitvoeren en heb je hier de ruimte voor? Vooral doen. Als ondernemer kun je namelijk fors besparen op kantoorkosten. Het zou zelfs zomaar kunnen dat je een deel van deze kosten ook kunt aftrekken van de belasting. Heb je die ruimte niet? Dan kun je altijd nog een flexwerkplek zoeken. Door de sfeer die daar hangt wordt je enorm gemotiveerd en geïnspireerd. Een leuk alternatief dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf nu in voor de nieuwsbrief van Aavoid

Wil je op de hoogte blijven van Aavoid? Schrijf dan nu in voor de nieuwsbrief en ontvang iedere maand per mail de laatste updates, maar ook nuttige tips en leuke weetjes.