Trends vanuit 5 disciplines waarop je als ondernemer kan inspelen in 2019

Er is weer een hoop veranderd binnen ondernemersland. We hebben de beste en meest relevante veranderingen voor jou geselecteerd vanuit 5 disciplines: financieel, marketing, IT, HR en “custom made”.

Financieel

De tarieven in de inkomstenbelasting gaan omlaag; houd hier rekening mee!

Dit begint vanaf 2019 en gaat de komende jaren alleen maar verder omlaag. Nu hebben we nog 4 tarieven, maar in 2021 zijn dit er nog maar 2: 1 hoog tarief en 1 laag tarief. Voor de modale inkomens, de tweede en derde schijf, gaat het belastingtarief zelfs met 2,75% omlaag in 2019. De eerste schijf zakt met 0,10% en de tweede schijf met 0,20%. Wil je weten of jij dit interessant voor jou is? Neem dan contact op met Theo Vermeulen.

Ook de VPB (vennootschapsbelasting) gaat omlaag in 2019.

Wellicht vraag je je nu af wanneer je te maken krijgt met VPB. Het antwoord is simpel. In het geval van een bv, nv, stichting of vereniging. We hebben een klein overzicht gemaakt voor de komende jaren:

Wellicht vraag je je nu af wanneer je te maken krijgt met VPB. Het antwoord is simpel. In het geval van een bv, nv, stichting of vereniging. We hebben een klein overzicht gemaakt voor de komende jaren:


Vennootschapsbelasting

2018

2019

2020

2021
Tarief  tot 200.000 euro

20%

19%16,5%15%

Tarief boven 200.000 euro

25%25%22.55%20,5%

Marketing

Zorg voor een gerichte contentstrategie

Content = king zeggen ze ook weleens. Het is belangrijk om goede content (teksten, beeld, video) te delen met je klanten. Het belang hiervan is nieuwe klanten werven, maar ook bestaande klanten te binden en behouden. Natuurlijk ga je nu niet direct van alles delen. Wat je deelt moet wel te maken hebben met jouw business. Maak bijvoorbeeld een contentkalender. Hierin bepaal je voor het komende jaar alle onderwerpen en thema’s waarover je wilt schrijven en die je wilt delen met je doelgroep.

Zeker met de ontwikkeling van no click searches, kan er met met de juiste content direct naar je website worden geklikt voor de Google zoekresultaten. Deze ontwikkeling is zeker belangrijk om in de gaten te houden.

IT

Flexibel door de cloud

Je doet er verstandig aan om te investeren in de cloud, mits je dit nog niet hebt gedaan. Door in de cloud te werken is het voor jou als ondernemer makkelijker op te schalen en andersom. Je hoeft namelijk ook niet meer bang te zijn voor veiligheid hiervan. Doordat cloudleveranciers maatregelen hebben genomen om te voldoen aan de privacywetgeving GDPR, is dit in vele gevallen zelfs veiliger dan lokale hard- en software.

HR

Stijging van de AOW-leeftijd

In 2019 stijgt de AOW leeftijd naar 66 jaar + 4 maanden. Dit houdt in dat de AOW-premies langer betaald moeten worden en je de uitkering later ontvangt. In 2022 zal de AOW leeftijd zelfs 67 jaar + 3 maanden zijn. Daarna wordt de verhoging van de AOW leeftijd gekoppeld aan de levensverwachting.

Custom made

Maatwerk met een persoonlijke touch

Maatwerk is belangrijk, deze trend zet ook voort in 2019. Mensen willen gezien worden als individu en niet op de grote hoop gegooid worden. Dat geldt voor diverse branches en vakken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dienstverleners.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf nu in voor de nieuwsbrief van Aavoid

Wil je op de hoogte blijven van Aavoid? Schrijf dan nu in voor de nieuwsbrief en ontvang iedere maand per mail de laatste updates, maar ook nuttige tips en leuke weetjes.