Lagere bijdrage Zorgverzekeringswet in 2014

Volgend jaar gaat de inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet (ZVW) omlaag. Dit staat in de evaluatie van de Wet uniformering loonbegrip. De nieuwe tarieven voor 2014 zullen op Prinsjesdag bekendgemaakt worden.

De invoering van de Wet uniformering loonbegrip heeft voor de nodige veranderingen gezorgd in de inkomensafhankelijke bijdrage ZVW. Sinds 1 januari 2013 wordt er geen bijdrage  meer ingehouden op het nettoloon van de werknemer en hoeft de werkgever deze bijdrage ook niet meer bruto te vergoeden. In plaats daarvan betaalt de werkgever nu een werkgeversbijdrage ZVW. Voor werknemers is dit een voordeel, aangezien zij geen loonbelasting/premie volksverzekeringen meer over de bijdrage ZVW hoeven te betalen. In de meeste gevallen neemt de werkgever de bijdrage voor zijn rekening.

Verhoging maximumbijdrageloon

Het maximumbijdrageloon voor de ZVW was al voor de komst van de Wet uniformering loonbegrip per 1 januari 2012 flink verhoogd van € 33.427 in 2011 naar € 50.056 in 2012. Tegelijkertijd werd het tarief van de bijdrage ZVW verlaagd van 7,75% naar 7,1%. In 2013 bedraagt het maximumbijdrageloon € 50.853 en staat het percentage voor de werkgeversbijdrage ZVW weer op 7,75%.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf nu in voor de nieuwsbrief van Aavoid

Wil je op de hoogte blijven van Aavoid? Schrijf dan nu in voor de nieuwsbrief en ontvang iedere maand per mail de laatste updates, maar ook nuttige tips en leuke weetjes.