Getal van deze week is “2,6”.

 

Sinterklaas is dit jaar 2,6% duurder uit dan vorig jaar, blijkt uit de ‘Sinterklaas-inflatie’ die het ING Economisch Bureau heeft berekend.

Prijzen gewilde cadeaus stijgen
Veel hulpsinterklazen gaan deze weken op pakjesjacht. Een zak met populaire cadeaus voor jong én oud is dit jaar 2,6% duurder dan vorig jaar. De pakjes waar Sint het meeste aan besteedt (boeken, geurtjes en speelgoed) stegen allemaal in prijs. Een meevaller voor de Sint is dat sieraden 1,2% goedkoper zijn dan vorig jaar.

Sinterklaas-inflatie voor populaire cadeaus

De Sinterklaas-inflatie is samengesteld op basis van de prijsontwikkeling van cadeaus die veel op verlanglijstjes prijken. Daarvoor heeft het ING Economisch Bureau de meest recente inflatiecijfers (oktober) van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gebruikt. Kinderen krijgen graag snoep, speelgoed en chocola. Volwassenen vragen vaak dvd’s, boeken, geurtjes en sieraden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf nu in voor de nieuwsbrief van Aavoid

Wil je op de hoogte blijven van Aavoid? Schrijf dan nu in voor de nieuwsbrief en ontvang iedere maand per mail de laatste updates, maar ook nuttige tips en leuke weetjes.