Getal van deze week is “1”

Loonkosten werkgever stijgen volgend jaar met 1%

 

Door hogere sociale premies stijgen de loonkosten voor werkgevers volgend jaar met gemiddeld een procent. Dat schrijft het Financiële Dagblad op basis van onderzoek dat PwC voor de krant uitvoerde. De toename is exclusief salarisstijgingen de pensioenpremies.

De uitkomsten zijn berekend op basis van huidige gegevens, waar tot januari nog kleine veranderingen in kunnen komen. Van de pensioenpremies is nog niet duidelijk hoe ze zich gaan ontwikkelen. Onder meer de premies voor de WW en de Ziektewet liggen volgend jaar acht tot tien procent hoger dan dit jaar door het kabinetsbeleid.

Ook is  berekend wat het kabinetsbeleid betekent voor een aantal loonstrookjes in januari 2014. Inkomens rond de honderdduizend euro en alleenstaanden zouden er het meest op achteruit gaan, namelijk zo’n een procent. Middeninkomens rond de 32 duizend euro zouden er het meest op vooruitgaan met twee procent.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf nu in voor de nieuwsbrief van Aavoid

Wil je op de hoogte blijven van Aavoid? Schrijf dan nu in voor de nieuwsbrief en ontvang iedere maand per mail de laatste updates, maar ook nuttige tips en leuke weetjes.