online boekhouden andere tools

Online boekhouden, blijft het bij deze tools?

Met online boekhouden kun je al ondernemer het jezelf en je onderneming een stuk makkelijker maken. Zoals in ons vorige blog is aangeven zijn er vele voordelen bij het toepassen van online boekhouden. Zeker in combinatie met een betrouwbare partner als een administratiebureau of boekhouder kun je als ondernemer je financiële situatie uitstekend in de gaten houden. Naast online boekhouden kun je als ondernemer nog meer gebruik maken van enkele online tools. We zetten enkele belangrijke tools op een rijtje.

Als ondernemer zijn er vele tools om het jezelf een stukje makkelijker te maken. Vanuit ons oogpunt als administratiebureau hebben we bijvoorbeeld al onze visie gegeven op enkele handige boekhoudsoftware tools. Mijn er zijn nog vele andere tools op verschillende gebieden je kunnen helpen

Urenregistratie

Als ondernemer, zeker als zzp’er of beginnende ondernemer, is het belangrijk dat je je aan het urencriterium gaat houden. Het is dus zaak dit goed bij te houden. Als je voldoet aan dit urencriterium kun je bijvoorbeeld gebruik maken van allerlei aftrekposten. Een tool dat dit goed kan bijhouden is Toggl. Toggl werkt als het ware als een stopwatch waarbij je de tool aanzet zodra je aan je taak gaat werken en je zet het uit als je er klaar mee bent.

Je kunt aangeven waar en wanneer je aan bepaalde activiteiten werkt. Zo krijg je een mooi overzicht hoeveel je aan welke activiteit werkt en of dat past in je eigen planning. Wellicht kun je hier en daar wat gaan uitbesteden als het teveel tijd in beslag neemt.

Projectmanagement

Met Trello kun je goed je eigen projecten en processen bijhouden. Als ondernemer ben je altijd met verschillende taken bezig en wil je weten waar je in het proces je je bevindt. Door verschillende ‘kaarten’ aan te maken kun je aangeven in hoeverre je werk afgerond is. Tevens kun je je prioriteiten zo beter in beeld in kaart brengen, zodat er geen belangrijke taken niet uitgevoerd worden.

Social Media

Voor ondernemers is het steeds belangrijker om social media in te zetten. Je bereikt je doelgroep op een persoonlijke manier en kunt direct contact met ze hebben. Zomaar wat berichten delen is er niet meer bij. Door het grote aanbod aan platformen en de frequentie van ‘posten’ is een tool gebruiken die dit structureert erg handig. HootSuite kun je gebruiken om verschillende platformen tegelijk te beheren, een agenda inplannen en bijhouden wat voor content er geplaatst wordt in jouw branche. Zo ben je ook nog goed op de hoogte van de ontwikkeling op social media gebied.

Beveiliging

Hoe meer je onderneemt, hoe meer tools, accounts of profielen je gaat gebruiken. Een van de vervelende kanten hiervan is het bijhouden van al je verschillende wachtwoorden. Eén wachtwoord gebruiken voor al deze accounts is dan weer niet veilig, een wachtwoordmanager kan dan uitkomst bieden.

Je kunt een wachtwoordmanager zien als een online kluis waarin je al je inloggegevens opslaat. De meeste wachtwoordmanagers zijn supergoed beveiligd en zullen dus niet zo snel gehackt worden. Garanties heb je natuurlijk nooit, maar een wachtwoordmanager is op dit moment nog altijd de veiligste optie. 1Password is een overzichtelijk, handige tool die dit voor je kan bijhouden.

Schrijf nu in voor de nieuwsbrief van Aavoid

Wil je op de hoogte blijven van Aavoid? Schrijf dan nu in voor de nieuwsbrief en ontvang iedere maand per mail de laatste updates, maar ook nuttige tips en leuke weetjes.