Ik ben ZZP’er. Welke boekhoudsoftware past bij mij?

De markt is verzadigd met veel verschillende boekhoudsoftware pakketten. Er is voor ieder wat wils. Zo zijn er uitgebreide pakketten voor grote onderneming, waar bijvoorbeeld de post personeelskosten een grote rol speelt. Maar er bestaat ook software met minder functionaliteiten, meer gericht op de eenmanszaak.

Voor een ZZP’er vallen de uitgebreide softwarepakketten al af en er blijft dus minder over om uit te kiezen. Maar nog steeds is er te veel om uit te kiezen en hebben (startende) ondernemers hulp nodig bij het maken van de juiste keuze. Daarom behandelen wij in dit artikel de softwarepakketten die wij adviseren.

De eerste vraag die je jezelf moet stellen alz ZZP’er is: wil/moet ik mijn boekhouding uitbesteden of doe ik het zelf? In het vorige artikel bespraken we enkele boekhoudtips voor de zzp’er en of het verstandig is om het uitbesteden of het in eigen hand houden van de boekhouding.

Om het overzichtelijk te houden hebben we een selectie gemaakt van 3 verschillende boekhoudsoftware pakketten. Een pakket voor de startende ondernemer die het zelf wil doen, en twee pakketten voor de (startende) ondernemer die het liever uitbesteedt.

1. Voor de (startende) ondernemer die het zelf wil doen: e-Boekhouden.nl

Het pakket dat e-Boekhouden.nl aanbiedt voor de ZZP bevat alle functionaliteiten die je nodig hebt, is zeer gebruiksvriendelijk en een communicatieve helpdesk. Een prettige bijkomstigheid: Ben je net gestart of wil je gaan starten? De eerste 15 maanden dat je aan het ondernemen bent kun je er gratis gebruik van maken.

Ben je er klaar voor om je boekhouding (of een deel daarvan) uit te besteden? Dan kun je er nog voor kiezen of je dit online (in de cloud)  of offline (niet in de cloud) wilt doen.

2. Voor de (startende) ondernemer die het wil uitbesteden (in de cloud): Exact

Het boekhoudsoftware pakket van Exact biedt heel veel voordelen. Het belangrijkste voordeel is het werken in de cloud in combinatie met een mobiele applicatie (app). Hierdoor heb je, wanneer je wilt en waar je ook bent, altijd jouw administratie binnen handbereik en doe je het digitaal verwerken in een handomdraai.

De lay-out van het programma is heel gebruiksvriendelijk en geeft een mooi overzicht. Ook is het prettig dat er een bankkoppeling is met heel veel banken in Nederland. Het pakket kost zo’n 20 euro per maand.

3. Voor de (startende) ondernemer die het wil uitbesteden: King

Ben je opzoek naar een iets voordeliger pakket? Dan is er King. King is een goede, betrouwbare partner voor de boekhouding maar werkt niet optimaal in de cloud. Verder zijn alle benodigde functionaliteiten aanwezig.

Heb je hulp nodig met het beslissen welk pakket geschikt is voor jouw onderneming? Bel of mail Theo.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf nu in voor de nieuwsbrief van Aavoid

Wil je op de hoogte blijven van Aavoid? Schrijf dan nu in voor de nieuwsbrief en ontvang iedere maand per mail de laatste updates, maar ook nuttige tips en leuke weetjes.