Uw werkomgeving coronaproof

Coronaupdate Mei 2020

Deze week zijn er voor ondernemers weer maatregelen aangepast of verlengd. Dit alles om de ondernemer zo goed mogelijk door deze crisis te helpen. Na de eerste coronaupdate zetten we ook nu weer de belangrijkste voor je op een rijtje.

Overbruggingskrediet kleine bedrijven (KKC)

Kleine ondernemers kunnen binnenkort een lening tot € 50.000 aanvragen via de Kleine Kredieten Corona garantieregeling (KKC). U kunt nu nog geen aanvraag doen, de regeling moet nog worden uitgewerkt. De aanvraag doet u straks via uw kredietverstrekker, bijvoorbeeld uw bank. Hou daarvoor goed het nieuws in de gaten.

Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB

Als MKB-ondernemer kun je wellicht een tegemoetkoming krijgen voor je vaste lasten. Het kabinet komt namelijk met een pakket aan maatregelen voor MKB-ondernemers die het hardst geraakt zijn, waaronder de horeca, recreatie, sportscholen, evenementen, kermissen, speelautomatenhallen, podia en theaters, waarvan een aantal ook in de zomermaanden nog gesloten blijft. Voor deze bedrijven zijn niet alleen de personeelskosten een probleem, maar ook de vaste kosten. Het ministerie van EZK wil deze bedrijven een belastingvrije tegemoetkoming geven om de vaste materiële kosten te kunnen betalen. Lees hier meer over deze regeling

Update Bijzonder uitstel van betaling van belastingen

Je kunt langer belastinguitstel aanvragen als je liquiditeitsproblemen ervaart vanwege de coronacrisis. De periode is verlengd tot 1 september 2020. Eventuele verzuimboetes voor het niet op tijd betalen, hoeven niet te worden voldaan. De belastingrente en invorderingsrente voor alle belastingmiddelen zijn tot 1 oktober 2020 verlaagd naar 0,01%. Hoe dit verder in elkaar zit kun je hier verder lezen.

Update Bijstand voor zelfstandigen (TOZO)

Als zelfstandige kun je bij je gemeente aanvullende inkomensondersteuning krijgen voor levensonderhoud. Het kabinet verlengt de Tozo-regeling met drie maanden, zodat de uitkeringstermijn loopt t/m 31 augustus a.s. De inkomensondersteuning vult aan tot het sociaal minimum en hoeft niet te worden terugbetaald. Tevens zijn er nog enkele andere eisen en aanpassingen gedaan aan deze regeling. Lees dat hier verder

Update Verruiming van de Borgstelling MKB-kredieten

De Verruiming van de Borgstelling MKB-kredieten in het kader van de coronacrisis (BMKB-C) wordt gecontinueerd. Het kabinet heeft voor deze regeling het garantiebudget opgehoogd.

Heb je nog meer vragen over deze regelingen of wil je weten waar je vooral op moet letten in jouw situatie als ondernemer? Neem dan gerust contact op met Aavoid. We staan altijd voor je klaar.

Schrijf nu in voor de nieuwsbrief van Aavoid

Wil je op de hoogte blijven van Aavoid? Schrijf dan nu in voor de nieuwsbrief en ontvang iedere maand per mail de laatste updates, maar ook nuttige tips en leuke weetjes.