Starten als zelfstandige? Zorg voor goede boekhouding!

Starten als ondernemer? Zorgvuldige boekhouding is belangrijk!
Een goed bijgehouden boekhouding is niet alleen noodzakelijk voor de belastingdienst, maar ook voor de ondernemer zelf. Als de administratie op orde is, weet je hoe je bedrijf ervoor staat en hoe groot je investeringsruimte is.

De KvK en belastingdienst
De onderneming start op het moment dat je staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, die er ook voor zorgen dat je bij de belastingdienst wordt aangemeld als (btw) ondernemer.  De belastingdienst heeft verschillende fiscaal voordelige regelingen voor ondernemers. Om hiervoor in aanmerking te komen moet je volgens het zogenaamde urencriterium minimaal 1225 uur per jaar aan je bedrijf besteden. Ook de uren die je hebt besteed aan het ontwikkelen van het idee mag je meetellen. Het is wel raadzaam om je uren bij te houden in bijvoorbeeld agenda. Bij controle moet je kunnen aantonen dat je 1225 uur hebt gewerkt.

Privé en Zakelijk
Zodra je officieel gestart bent, moet je ook een boekhouding bij (laten) houden.  Alle zakelijke inkomsten en uitgaven moeten worden vastgelegd. Het is verstandig om een aparte zakelijke rekening te openen zodat je de zakelijke opbrengst en kosten strikt gescheiden kan houden van je privé uitgaven en inkomsten. Omdat je graag wilt ondernemen en je niet bezig wil houden met de boekhouding en de belastingen is het raadzaam om hiervoor een professioneel administratiekantoor in te schakelen.

Facturen
Voor het versturen van facturen moet je je aan een aantal formele regels houden. Op de website van de belastingdienst vind je alle factuureisen en uitzonderingen. Verkoopfacturen horen o.a. altijd voorzien te zijn van een opeenvolgend factuurnummer. Zo heeft elke factuur een unieke code en vormen ze een serie. Heb je een verkeerde factuur gestuurd? Dan moet je deze corrigeren met een creditfactuur. Creditfacturen bevatten dezelfde gegevens als verkoopfacturen, maar de bedragen, ook het btw tarief zijn negatief.

Verkoopfacturen moeten in principe voor de 15e van de maand verzonden worden over diensten van de voorgaande maand. De betalingstermijn is vrij te kiezen; de meeste ondernemers hanteren een termijn van 14 of 30 dagen.

 

Schrijf nu in voor de nieuwsbrief van Aavoid

Wil je op de hoogte blijven van Aavoid? Schrijf dan nu in voor de nieuwsbrief en ontvang iedere maand per mail de laatste updates, maar ook nuttige tips en leuke weetjes.