Het getal van deze week is 200

Veel ZZP’ers komen nu al nauwelijks rond en als het kabinet overgaat tot het afschaffen van fiscale voordelen lukt dat helemaal niet meer.

Volgens de vakbond FNV Zelfstandigen gaan ZZP’ers  er dan ongeveer € 200 per maand op achteruit. Een grote groep zelfstandig ondernemers met een lage omzet zullen dit financieel niet overleven.

Werklozen zijn gestimuleerd om voor zichzelf te beginnen vertelt Johan Marrink van ZZP Nederland. Voordelen als de zelfstandigenaftrek waren het lokkertje. Als die verdwijnen, zullen veel ZZP’ers sneller in de bijstand belanden.

Het kabinet heeft tot nu toe alleen nog aangegeven de lasten voor zelfstandige ondernemers met € 0,5 mrd te verzwaren. Deze lastenverzwaring komt niet alleen bij de ZZP’ers terecht maar ook bij andere ondernemers die gebruik maken van de zelfstandigenaftrek. Volgens het CBS zou het gaat om bijna 1,1 miljoen zelfstandigen.

Op het bericht vanuit Den Haag, dat de coalitie werkgevers wil aanpakken die hun vaste personeel inruilen voor ZZP’ers, wordt door de ZZP-organisaties positiever gereageerd. Wel worden vraagtekens geplaatst bij de haalbaarheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf nu in voor de nieuwsbrief van Aavoid

Wil je op de hoogte blijven van Aavoid? Schrijf dan nu in voor de nieuwsbrief en ontvang iedere maand per mail de laatste updates, maar ook nuttige tips en leuke weetjes.