Getal van deze week is “50”

Inschrijven bij KvK gaat geld kosten

Het inschrijven van een onderneming in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel (KvK) kost binnenkort € 50. Dat is het gevolg van een motie die de Tweede Kamer heeft aangenomen. De jaarlijkse bijdrage voor de KvK komt overigens niet terug, de nieuwe heffing is eenmalig en alleen bij nieuwe inschrijvingen.

Enige tijd geleden sprak de Tweede Kamer over een modernisering van de Wet op de Kamer van Koophandel. Het wetsvoorstel voorzag onder meer in de mogelijkheid om een inschrijfvergoeding te introduceren. Een ruime meerderheid in de Tweede Kamer is het daar dus mee eens.

Verplicht toetsingsgesprek mogelijk

Het bedrag van € 50 is een vergoeding voor de kosten die de KvK moet maken bij een nieuwe inschrijving. Bovendien moet het ondoordachte inschrijvingen tegengaan. De KvK kan startende ondernemers binnenkort ook verplichten om deel te nemen aan een toetsingsgesprek, waarmee schijnzelfstandigheid en ondoordacht ondernemerschap moet worden tegengegaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf nu in voor de nieuwsbrief van Aavoid

Wil je op de hoogte blijven van Aavoid? Schrijf dan nu in voor de nieuwsbrief en ontvang iedere maand per mail de laatste updates, maar ook nuttige tips en leuke weetjes.