De btw-aangifte uitbesteden

Wil je als ondernemer meer tijd overhouden voor je eigen business door de btw aangifte uit te besteden, maar weet je niet of je hier goed aan doet? Heel begrijpelijk. Daarom hebben wij alle info die je nodig hebt samengevoegd in dit artikel.

Veel (startende) ondernemers kiezen ervoor om niet de gehele administratie uit te besteden, maar een deel daarvan. Dat deel bevat vaak de btw-aangifte, want dat is in veel gevallen de lastigste. De btw-aangifte is een bedrag dat je in rekening brengt bij klanten minus het bedrag dat je betaalt aan leveranciers.

Deze verrekening wordt gedaan door middel van de btw-aangifte. De btw-aangifte dient nauwkeurig gedaan te worden. Zorg er daarom voor dat alle gegevens, documenten en cijfers goed gestructureerd en georganiseerd zijn. Afhankelijk van welk product of dienst je levert, doe je deze aangifte maandelijks, per kwartaal of per jaar.

Hoe doe je de btw-aangifte?

De btw-aangifte dient online gedaan te worden met je btw nummer. Zorg er voor dat je dit op tijd doet. De Belastingdienst stuurt geen uitnodiging om de aangifte te doen, dit dien je zelf proactief bij te houden. Zelfs als je een periode geen omzet hebt gedraaid is het verplicht btw-aangifte te doen.

Uitbesteden of zelf doen?

Je kunt er voor kiezen om de btw-aangifte zelf te doen of uit te besteden. Voor beide valt wat te zeggen. Je wilt natuurlijk bijvoorbeeld gebruik maken van de aanwezige regelingen en niks over het hoofd zien. Hier nog even de voor- en nadelen op een rijtje:

Voordelen

  • Tijdbesparing! Tijd die je kunt steken in jouw business.
  • Jouw boekhouder weet van de hoed en de rand. Deze kennis gebruikt hij dagelijks voor zijn klanten en kan hij ook toepassen in jouw business. Hier haal je weer winst uit.
  • Een sparringpartner voor alle financiële en fiscale zaken

Nadelen

  • Uitbesteden kost geld, maar doordat jij jouw vak kan blijven uitoefenen, hoef je hier niet op te verliezen.
  • Minder inzicht doordat je er minder mee bezig bent

Wil je meer tijd en geld besparen? Maak dan een afspraak met onze adviseur en laat je adviseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf nu in voor de nieuwsbrief van Aavoid

Wil je op de hoogte blijven van Aavoid? Schrijf dan nu in voor de nieuwsbrief en ontvang iedere maand per mail de laatste updates, maar ook nuttige tips en leuke weetjes.