voordelen van boekhouden

De 10 voordelen van online boekhouden

Dat boekhouden niet de meest favoriete taak is van veel ondernemers is algemeen bekend. Gelukkig wordt dat tegenwoordig steeds makkelijker gemaakt door het aanbieden van verschillende opties. Eén van die opties is online boekhouden. Wat zijn nu precies de voordelen van deze manier van boekhouden? De 10 belangrijkste lees je in dit artikel.

Altijd en overal inzicht in je (online) administratie

De meeste online boekhoudsoftware hebben een mobiele app. Waardoor je, waar je ook ter wereld bent, kunt zien welke betalingen gedaan, welke openstaande posten je nog hebt, wat de omzet en de huidige financiële situatie  is. Zo heb je de mogelijkheid om bijvoorbeeld tijdens dat familietripje toch nog even de cijfers in de gaten te houden. Ideaal dus!

Digitaal factureren in een handomdraai

Het is niet alleen duurzaam, tijdbesparend en kostenefficiënt, maar ook gewoon heel makkelijk. Met het digitaal factureren maak je online de facturen en verstuur je ze uit ditzelfde systeem. Easy does it!

Eindeloze koppelingen met veel partijen en software

De Kamer van Koophandel, om maar een voorbeeld te noemen, heeft een koppeling met een aantal boekhoudsoftware. Dat scheelt je een hoop inklopwerk van klant- en leveranciersgegevens. Heb je en webshop? Er bestaan ook koppelingen met betalingssystemen als PayPal.

Gemakkelijk communiceren met je boekhouder/accountant

Je hoeft natuurlijk niet alles alleen te doen. Stel je kiest er voor zelf te factureren etc, dan is het voor je boekhouder een eitje om bijvoorbeeld aangiftes te doen. Hij haalt alle info zo uit de online boekhouding met zijn eigen account. Natuurlijk kun je de rollen ook omdraaien en er voor kiezen alles door de boekhouder te laten doen. Je kunt zelf dan gemakkelijk online meekijken.

Geschikt voor alle browsers

De meeste online boekhoudprogramma’s zijn geschikt voor alle browsers. Het maakt daarom ook niet uit of je vanaf een MacBook werkt, een Windows PC of je telefoon. In principe kun je veel boekhoudprogramma’s ook via een app op je telefoon openen.

Regelmatige backups

Een ander voordeel van het online boekhouden is het werken in de zogeheten cloud, waardoor het mogelijk is regelmatig een automatische backup te maken. Dit hoef je dus ook niet meer zelf handmatig te doen. Mocht je het een keer vergeten, geen probleem!

Tijdbesparend werken

Het kwijtraken van facturen is verleden tijd en het handmatig invoeren van te declareren bonnen ook. Je scant de bonnetje eenvoudig met je telefoon en ze staan direct in je administratie.

Ruimte in de dossierkast

Herken je dat, van die uitpuilende kasten met allemaal van die dikke ordners? Wij ook. Met online boekhouden is dat niet meer nodig. Je hebt alles op 1 plek in de cloud opgeslagen. Je houdt dus meer ruimte in de kast voor andere dingen. Of sterker nog: misschien kunnen die kasten nu wel helemaal weg en kun je er een mooie plantenpot neerzetten.

Veilig online boekhouden

Beveiliging is een van de belangrijkste factoren voor online boekhoudsoftware leveranciers. Ze doen er dan ook alles aan om jouw documenten te versleutelen en maken altijd automatische backups. Je hoeft dus niet bang te zijn voor de veiligheid van jouw administratie.

Boekhouden anno 2019

Last but not least: je gaat met de tijd mee. Net als de meeste ondernemers. Het maakt het dan ook een stuk makkelijker om met andere ondernemers samen te werken. 10 vliegen in 1 klap!

Schrijf nu in voor de nieuwsbrief van Aavoid

Wil je op de hoogte blijven van Aavoid? Schrijf dan nu in voor de nieuwsbrief en ontvang iedere maand per mail de laatste updates, maar ook nuttige tips en leuke weetjes.