Een boekhouder of accountant?

Administratie

Consultancy/Advies

Persoonlijk Contact

Waarom u als ondernemer vaak aan een boekhouder genoeg heeft.

Het groot verschil tussen boekhouders en accountants is dat boekhouders meestal de boekhouding onderhoudt voor een persoon of onderneming instelling. Accountants daarentegen zijn er voor het inrichten en controleren van boekhoudingen en administraties. Voor de gemiddelde onderneming is dit continu noodzakelijk.

Accountants zijn bevoegd om verklaringen van financiële betrouwbaarheid uit te reiken, de zogenaamde accountantsverklaringen. Zij moeten de jaarrekeningen controleren die boekhouders meestal samenstellen. Accountants hebben dan ook een beschermende titel. Dat wat boekhouders niet hebben. Over het algemeen zijn accountants ook een stuk duurder dan boekhouders, dus bedenk goed wat het beste is voor uw administratie.

Ook beschikken accountants vaak over meer fiscale kennis dan boekhouders. Terwijl boekhouders vaak meer kennis hebben over specifieke regelingen voor de ondernemers. Zeker voor een gemiddelde ondernemer is een boekhouder meer dan voldoende. 

Wat klanten over ons zeggen

Veelgestelde vragen

Waarom administratie uitbesteden?

Meer tijd overhouden als ondernemer om in je bedrijf te steken. Over het algemeen maakt dat je leven gemakkelijker en kunnen deze taken ook beter door een administratiekantoor worden uitgevoerd. Meer tijd in je bedrijf steken levert natuurlijk ook meer omzet en winst.

Wat is het verschil tussen een boekhouder en een accountant?

Boekhouders onderhouden vaak de boekhouding voor een persoon of instelling en bedrijven. Accountants zijn er doorgaans voor het inrichten en controleren van boekhoudingen en administraties van grotere bedrijven, wat de meeste ondernemers niet nodig hebben

Nemen jullie alle klanten aan?

Nee, onze klanten bestaan voornamelijk ook ZZPérs tot middelgrote ondernemingen. Wij zorgen ervoor dat we deze klanten optimaal kunnen helpen

Helpen jullie ook bij achterstand met de boekhouding?

Jazeker, als u blauwe enveloppen niet heeft geopend en geen aangifte heeft gedaan krijgt u aanmaningen. Laat ons u helpen om orde op zaken te brengen. Aavoid is hierin gespecialiseerd en heeft al heel wat ondernemers met een boekhoud achterstand bijgestaan en geholpen.

Is een boekhouder verplicht?

Nee, er zijn ook ondernemers die zelf hun boekhouding en btw-aangifte doen. Vaak lopen ze aan het einde van het jaar vast bij de aangifte Inkomstenbelasting of andere regelingen die ze wellicht het hoofd zien.

Elke ondernemer moet, bij controle of vragen van de fiscus, aantonen dat de omzet, de btw-afdracht en kosten kloppen. De controle kan tot 7 jaar na het boekjaar plaatsvinden. Het is in de praktijk mogelijk om een deel van de administratie zelf te doen en een deel door de boekhouder te laten verzorgen. Voor het gemak is het handiger dit direct volledig uit te besteden.

Wat zijn jullie tarieven?

Onze prijzen beginnen vanaf 97 euro per maand en dat is in de meeste gevallen voor ZZP’ers met een relatief kleine administratie. Heeft u een grotere onderneming, bel ons dan vrijblijvend voor een prijsindicatie.

Blog

Bekijk onze laatste posts

Schrijf nu in voor de nieuwsbrief van Aavoid

© 2020 AAVOID Alle rechten voorbehouden.

We nemen zo snel mogelijk contact met je op

We staan voor je klaar